De bandleider

 

“Martijn weet een orkest te inspireren. Dat doet hij door een natuurlijk warme uitstraling in combinatie met een flinke dosis humor.”

Martijn heeft directie en trombone gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens en na zijn studie heeft Martijn masterclasses en workshops gehad bij o.a. Christian Lindberg, Ian Bousfield, Jürgen van Rijen, Ivan Meijlemans en van Nigel Clark, Hans Leenders, Geert Jan van Beieren Bergen en Henegouwen, Arnoud Oosterbaan, Johan de Mei en vele anderen.

Vanaf 2017 is Martijn dirigent en artistiek leider van Harmonie orkest Euterpe in Emmen en het Damster Stedelijke Harmonie Orkest in Appingedam. Sinds 2010 is Martijn bandleider/dirigent van de Moonlight Bigband in Assen. Martijn is lid van de staf van LEAD Conductors. De Academie legt de focus op adaptief, dienend en authentiek leiderschap in de rol van professioneel dirigent. Vanuit het ‘lifelong learning’ concept biedt de academie verschillende werkvormen aan zoals intervisie, masterclasses, workshops, persoonlijke coaching en advies.

Martijn is een van de trombonisten van het Borealis Koper Collectief. Naast het trombone spelen is Martijn actief op gebied van talentontwikkeling en geeft op aanvraag workshops en masterclasses waarin diverse thema’s over het uitvoerende vak centraal staan.

Martijn is zeer begaan met de opleiding van nieuwe talent en cultuureducatie in Noord Nederland. Martijn is bedenker en initiatiefnemer van stichting Borealis. Deze nieuwe moderne culturele organisatie stelt zich tot doel een zo groot mogelijk draagvlak te creëren voor cultuur en cultuurparticipatie in samenwerking met alle belanghebbenden in het hele werkveld. Daarnaast wil stichting Borealis de verbinding stimuleren van professionele musici in Noord-Nederland en stelt zij zich tevens tot doel kwalitatief hoogwaardige concerten en artistieke producties. 

Sinds de start van zijn carrière in 2007 heeft Martijn zich inmiddels ontwikkeld tot cultureel ondernemer met een sterke missie en visie. Cultureel ondernemerschap, heldere visie, artistiek beleid en het creëren van uniekheid en het leggen van verbindingen zijn kernwaarden waarbinnen Martijn opereert. Naast deze kernkwaliteiten heeft Martijn een onuitputtelijk bron met ideeën die in dienst staan van de ontwikkeling van zijn centrale missie: Musiceren, Creëren en Verbinden!