Jazz and Sisters: Moonlight Big Band plays in De Schalm

Moonlight Big Band brengt met drie zangeressen een muzikaal eerbetoon aan The Andrews Sisters, die een onuitwisbaar stempel hebben gedrukt op de muziek uit de jaren ‘40 en ‘50 en in het bijzonder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met haar eigen Andrews Sisters geeft Moonlight Big Band een doorlopende show met als titel “Andrews Sisters by Moonlight”. Er worden bijzondere stukken ten gehore gebracht waaronder de hit “Bei mir bist du Schoen”. Ook spelen zij andere hits uit de Swing Era.

Moonlight Big Band bestaat al 35 jaar. De band werd in 1982 opgericht naar voorbeeld van de Amerikaanse bigbandtraditie met bandleiders als Count Basie, Duke Ellington en natuurlijk Glenn Miller. Als eerbetoon aan Glenn Miller werd de Asser bigband vernoemd naar één van Millers grootste hits: Moonlight Serenade. Onder  leiding van Martijn Veenstra spelen de stukken uit de Swing Era een belangrijke rol, maar er wordt ook moderner repertoire gespeeld.

De drie zussen LaVerne, Maxene en Patty Andrews uit Minnesota begonnen hun zangcarrière als imitators van de Boswell Sisters en werden in 1937 ontdekt. De zussen traden tijdens de Tweede Wereldoorlog veel op voor de troepen en ze verschenen in meerdere films, die ter motivatie van de soldaten werden gemaakt. In deze periode namen ze veel liedjes op met Bing Crosby. Na een korte pauze begonnen de zussen na de oorlog opnieuw en toerden veel door de Verenigde Staten en Europa. In september 1966 traden ze voor het laatst op in The Dean Martin Show. LaVerne overleed spoedig daarna. De unieke harmonieën en liedjes van deze drie muzikale zussen worden tot op de dag van vandaag nog veel gecoverd.