Saxofoons

 

1e AltfotoMijn naam is Antoinette Snippe en ben geboren in 1971. Ik heb meerdere jaren AMV-lessen gevolgd op sopraan-, alt- en tenorblokfluit en ben op 9-jarige leeftijd begonnen bij Muziekvereniging OBK in Smilde op slagwerk. Op 12-jarige leeftijd ben ik overgestapt naar de sopraansaxofoon en een jaar later naar de altsaxofoon. Ik val vaak in bij verschillende orkesten van sopraan- t/m baritonsaxofoon, maar de alt is nog steeds m’n favoriet.
In 2013 heb ik een saxofoonkwartet opgericht, genaamd BAST Saxquartet en in datzelfde jaar werd ik gevraagd om bij concerten in te vallen op 1ste alt bij de High Moor Bigband en kwam ik voor het eerst in contact met de lichte muziek. Dit vond ik een geweldige uitdaging na zoveel jaren klassieke muziek. En daarom ben ik heel blij dat ik sinds januari 2016 deel uitmaak van de vaste bezetting van Bigband Moonlight met wederom een nieuwe uitdaging: de klarinet voor o.a. het Andrew Sistersproject!

 

DSC_0035_21e Tenor – Mijn naam is Nienke Waanders en ik ben geboren in 1984 in het mooie Twentse land. Na een aantal jaren AMV- en blokfluitles ben ik eerst elektronisch orgel gaan spelen. Dat was het echter toch niet helemaal en dus ging ik op mijn 12e met een vriendinnetje mee naar het plaatselijke harmonieorkest en ben ik begonnen met klarinetles. Dit heb ik vele jaren gedaan bij muziekvereniging Unisson totdat er een vacature kwam op saxofoon die maar niet ingevuld raakte.  Ik heb toen eerst een paar jaar alt gespeeld en daarna ben ik overgestapt naar de tenor. Toen ik naar Groningen verhuisde heb ik eerst nog een aantal jaren heen en weer gereisd om in Boekelo te blijven spelen, maar uiteindelijk heb ik me toch aangemeld bij Gruno‚Äôs Postharmonie in Groningen waar inmiddels alweer 8 jaar lid ben. Op een dag kwam daar Julia naast me te zitten en ze  vroeg of ik geen zin had om eens in een bigband mee te spelen. Ondanks dat ik niet echt ervaring had, heb meteen ja gezegd en sindsdien speel ik met veel plezier bij Moonlight en heb ik heel veel bijgeleerd over bigbandmuziek. Naast Moonlight speel ik ook nog steeds in het harmonieorkest en doe ik af en toe wat losse projecten of invalklusjes.

 

Bariton – Hallo, ik ben Edith Esser en speel sinds 2007 baritonsaxofoon bij Moonlight Bigband. Ongeveer rond mijn 12e jaar ben ik na mijn AMV en blokfluit les klarinet gaan spelen. Na een aantal jaren klarinet les en samenspelen in een orkest van Jeugd en Muziek is daar de saxofoon bijgekomen. Vele jaren heb saxofoon gespeeld bij de Fanfare in Hoogezand-Sappemeer. Ik ben begonnen op een alt om vervolgens tenorsaxofoon te spelen.  Uiteindelijk ben ik overgestapt naar de baritonsaxofoon en een saxofoonkwartet was tot stand gekomen. Door mijn verhuizing naar  het zuiden van het land heb ik enkele jaren klarinet en later ook baritonsaxofoon bij Harmonieorkest Erato in Roosendaal gespeeld.

Terug in het noorden ben ik in contact met Moonlight Bigband gekomen en speel ik met veel plezier en enthousiasme bij deze band geweldige band.