Songs of the Liberation

Bigband Moonlight viert 75 jaar vrijheid – ‘Songs of the Liberation’

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Om dit te vieren presenteert Moonlight Bigband in 2020 een show die geheel in het teken staat van Songs of the Liberation. Tijdens deze show staat de muziek tijdens de oorlog en de bevrijding centraal, waaronder Nederlandse bevrijdingsmuziek, maar ook Amerikaanse muziek zoals de Andrews Sisters.

5 mei 1945. Nederland is bevrijd. Mensen gaan massaal de straat op om feest te vieren. Straten vol Nederlandse vlaggen, meisjes klimmen op Canadese tanks, mensen dansen op straat..  Een mix van muziek vult de straten: de foxtrot, Lindy hop, Nederlandse bevrijdingsliederen.. En natuurlijk ook jazz. Want ook deze muziek mag weer en Engelstalige teksten zijn niet meer verboden.

Moonlight Bigband neemt je mee terug in de tijd, naar de Nederlandse straten op 5 mei 1945. Kort na de bevrijding werden liedjes over de bevrijding erg populair, zoals ‘Trees heeft een Canadees’. Verschillende Nederlandse en Engelstalige liedjes passeren de revue. We gaan naar een Amerikaans swingcafé waar muziek klinkt die tijdens de oorlog in Nederland verboden was. The Andrews Sisters, een Amerikaans trio van drie zingende zussen, traden tijdens de Tweede Wereldoorlog vaak op voor Amerikaanse militairen. Na de oorlog werd hun muziek ook in ons land mateloos populair.

Laat je meevoeren met prachtige muziek, ga mee terug in de tijd. Herdenk de oorlog, vier de vrijheid!

Iets voor uw theater? Neem contact op met Martijn Veenstra (dirigent en artistiek leider) via info@martijncveenstra.nl of 06-29731386.